• slideshow1
 • slideshow2
 • slideshow3
 • slideshow4

Автотечности

 • Антифриз

  Антифризът е нисковискозна охлаждаща течност на двигателя (топлоносител), проектирана с понижен градус на замръзване, както и с повишена точка на кипене на флуида. Така се осигурява нужният температурен диапазон за нормална работа на двигателя. Освен охлаждаща, друга важна функция, която извършва антифризната течност, е смазване.

  Предлагаме качествен антифриз в различни разфасовки, както и варианти готов за употреба и концентрат.

 • Антифриз G12

  При нас ще намерите разнообразие от висококачествени антифризи G12.

  Това са охлаждащи течности, произведени на базата на етиленгликол, които не съдържат силикати, фосфати и др. Като основна функция осигуряват защита от замръзване и кипене, както и висока устойчивост срещу корозия. Антифризът клас G12 е с много дълъг експлоатационен живот, като запазва качествата си през целия период, благодарение на използваните почти неизтощаващи се антикорозионни вещества (инхибитори).

  Този антифриз е разработен съгласно изискванията на съвременните двигатели с вътрешно горене. Препоръчва се специално за леки и лекотоварни автомобили, камиони, автобуси, строителна и земеделска техника, стационарни двигатели, където охладителната система е направена от алуминиеви, медни и други сплави, изискващи специална защита срещу високотемпературна корозия.

  Смесването му с друг тип антифриз води до значително влошаване на качествата на флуида и не се препоръчва. Ако решите да смените типа антифриз в охладителната система, след източването системата се промива, преди да се налее друг вид, за да се избегнат неблагоприятните ефекти от смесването на обикновен антифриз (традиционно син) и G12.

 • Течност за чистачки

  Препаратът за почистване на стъклата на автомобила отстранява насекомите, отлаганията на мазнини, прах и други замърсявания, типични при управлението на автомобила. За зимния сезон предлагаме незамръзваща течност за чистачки с приятен аромат. Препаратът осигурява гарантирана видимост и надеждност при управлението на автомобила, като е напълно безвреден за боята и гумените елементи.

  Предлагаме течност за чистачки в различни разфасовки, както и варианти готова за употреба и концентрат.

 • Спирачна течност

  Спирачната течност е специална хидравлична течност, която намира приложение в спирачните системи за предаване на сила към спирачните механизми. Масовите спирачни течности са на синтетична основа с инхибитори на корозия.

  По време на работа в спирачната система се получава голямо количество топлина – загряване, поради което е необходимо спирачната течност да има висока точка на кипене, за да може да функционира ефективно. Течността не трябва да замръзва при отрицателни температури на околната среда. Тези изисквания елиминират възможността за използване на спирачни течности на водна основа.

  Използваните спирачни течности се разделят по температурата им на кипене. В съвременните автомобили се употребяват следните класове: DOT 3, DOT 4 и DOT 5.1 са на полиетилен-гликолова основа и се различават от DOT 5, която е на силиконова основа.

  Спирачните течности DOT 3, DOT 4 и DOT 5.1 са хигроскопични и абсорбират водата и влагата от атмосферата. Поглъщането на водата влошава характеристиките на спирачната течност и драстично намалява точката на кипене (една от причините за смяна).

  Съставките на спирачната течност оказват силно корозивно въздействие на автомобилната боя, лак и хромирани детайли и това трябва да се вземе предвид при работа с този продукт.

  При нас ще намерите различни марки спирачна течност от класовете DOT 3, DOT 4 и DOT 5.1, както и тези на силиконова основа DOT 5.