• slideshow1
 • slideshow2
 • slideshow3
 • slideshow4

Масла

 • Shell

  Shell

  Продуктите Shell са представени в над 130 страни, като компанията е с повече от 75 години опит. Shell е признат световен лидер в производството на масла, защото:

  • Новаторски изследователски центрове инвестират в най-новите технологии, като комбинират знания, опит и иновации, за да създават решения, които наистина носят стойност за клиентите.
  • В следствие на внедряването на най-новите технологии, Shell често са първите,пускащи на пазара продукти и услуги, които предоставят по-добра защита и ефективност.
  • Чрез почистване, предпазване и смазване, широката гама на масла Shell посреща предизвикателствата на днешните автомобили и системи. Продуктите се тестват отвъд изискванията на стандартите в индустрията, тъй като не се знае кога превозното средство или техниката ще трябва да работи на предела на възможностите си. За да гарантират челното си място при развитието на технологиите, Shell са изградили силни технически партньорства с някои от най-известните имена в моторните спортове.
 • Castrol

  Castrol

  Вследствие на 100 годишния си опит в Castrol са разработили моторни масла,съобразени с различните начини на шофиране и съответстващите им нужди,като проявяват истинска прецизност към всеки продукт. Всички те са били подложени на тест при екстремните условия в моторните спортове и при поставянето на скоростни рекорди.

  В Castrol отделят години за разработването на всяко едно от техните двигателни масла, за да може автомобилът Ви или търговският автопарк да получат най-доброто. Създадени са масла, които притежават разнообразни функции и качества отвъд смазването. Те са проектирани да гарантират по-висока ефективност – спестяват средства за гориво, разходи за труд и обслужване на автомобила. Минимизирането на средствата за гориво се постига от Castrol чрез:

  • Осигуряване на подходящ продукт за всеки възел на автомобила;
  • Разработване на автомобилни масла, специално проектирани да ограничат износването и отлаганията на нагар;
  • Предлагане на продукти, насочени към това да намаляват разхода на горивото;
  • Осигуряване на съвместимост с биогорива.
 • OMV

  OMV

  OMV e една от марките моторни масла, които инженерите имат предвид, когато проектират и конструират двигателите на своите клиенти. При разработването на масла фирмата прилага богатото си ноу-хау във всеки аспект на формулата – от технологията на базовото масло до избора на добавки и присадки и смесването им. Без значение колко са тежки за двигателя условията, при които се шофира, OMV ще помогне за почистването и предпазването му.

  Обикновените минерални масла могат да позволят на частици от замърсители да се слепят заедно и да оформят отлагания по повърхността на двигателя. Това пречи на нормалното смазване и води до преждевременно износване на двигателя.

  Активните почистващи вещества в маслата OMV са проектирани с цел да не позволяват на частиците на замърсителите да се слепват заедно и да формират отлагания.

  Специалната програма за качество на фирмата при производството на масла гарантира, че почистващите и предпазващи качества на маслата OMV отговарят на високите световни стандарти.

 • Total

  Total

  Разработването на масла и лубриканти се ръководи от международни стандарти за качество, както и от технически спецификации, зададени от производителите на двигатели. По тази причина в Total се разработват широка гама услуги и продукти с все по-високи нива на показателите и характеристики, които водят до удължаване на експлоатационния живот на двигателите и намаляване консумацията на гориво.

  Разработени в партньорство с големи производители на автомобили (Peugeot, Citroen) и отговарящи на всички най-строги международни стандарти (ACEA, API, SAE...), маслата Total предпазват двигателите от износване, предават сила в хидравличните възли и улесняват превключването на предавките.

  Водени от желанието да бъдат лидер в сферата на моторните масла и смазочните продукти с висок технологичен потенциал, в Total разработват иновативни продукти, специално проектирани за пестене на гориво, щадящи околната среда (ниско съдържание на SAPS) и подобряващи представянето на двигателя.

 • Elf

  Elf

  Повече от 45 години Elf е конкурентна, иновативна и успешна марка. Успехите се дължат на следните ключови ценности: експертни познания, страст и премиум качество. Elf е марка за победители, благодарение на своите технически иновации, научни изследвания и водещи технологии. Elf има значително присъствие на световния пазар на двигателни масла и лубриканти, най-вече заради участието си в моторните спортове (World Series с Renault, Moto GP, Rally-Raid).

  Днес Elf прилага своя опит в партньорствата си с големи международни производители като Renault, Nissan, Dacia и Kawasaki.

  В създаването на високо ефективните масла Elf, осигуряващи надеждна защита на двигателя, са залегнали години научни изследвания, нововъведения в моторните спортове, както и партньорства с най-добрите международни производители.

  Elf създава иновативни, специално адаптирани смазочни материали и продукти,съответстващи на всяка нужда:

  • Elf премиум и стандартни моторни масла;
  • Elf HTX гама от лубриканти за състезателно приложение;
  • Elf МОТО гама за мотоциклети;
  • Elf Heavy duty range: смазочни продукти за натоварени дизелови двигатели;
  • Elf трансмисионни масла
 • Ford

  Ford

  Спецификациите, разработени за автомобилите с марка Ford, поставят високи стандарти, осигуряващи подобрения в сферата на икономия на гориво през целия експлоатационен срок на маслото. В същото време автомобилните масла помагат за увеличената устойчивост и експлоатационен срок на двигателя, при завишаващите се изисквания към автомобилите.

  Ford създават своя спецификация за двигателни масла, поради опасността от повреда на двигателя или влошаване на показателите му при употреба на неправилно подбрани масла или такива, които не отговарят на изискванията за качество. При използване на специално разработените, отговарящи на специфичните изисквания и стандарти на Ford масла се гарантира постигане на оптимални показатели на техниката и максимален експлоатационен срок на двигателя.

 • Mobil

  Mobil

  Mobil е световноизвестен производител на конвенционални и синтетични масла. Гамата масла на Mobil е разработена с цел да намалява значително триенето и да подобрява ефективността на двигателя. Маслата Mobil са тествани и високоефективни дори и при най-тежки и неблагоприятни условия.

  По целия свят семейството от продукти на Mobil (масла, лубриканти) е признато заради своята висока надеждност, иновации и опит. Използването на напреднали технологии в производството на масла Mobil закономерно води и до изграждане на доверие от производителите на оригинално оборудване по света. Експлоатационните качества на оригиналните продукти Mobil са високо ценени както от индивидуалните потребители, така и от професионалните бизнес клиенти.

 • General Motors

  GM Genuine

  General Motors (GM) произвежда автомобили и камиони в 34 държави и ги продава в над 140 страни. Тези превозни средства са оборудвани със спектър от над 20 различни двигателя. За да функционират правилно и да се експлоатират дълго време, тези все по-високопроизводителни двигатели се нуждаят от постоянно високо качество на маслото. За тази цел инженерите на GM са проектирали спецификации, които отговарят на изискванията на автомобилите на GM.

  Те са внимателно разработени, като са приложени редица собствени, патентовани тестове, които не са включени в настоящите стандарти в индустрията, и определят критерии за ефективност на равнище, което превъзхожда много от сегашните стандарти при моторните маслата. Резултатът е флуид с високи показатели, осигуряващ значителна защита от износване, подобрена почистваща способност, намалена консумация на масло и подобрена ефективност на горивото.

  Ако притежавате Opel, Daewoo или Chevrolet, автомобилните масла GM и Dexos са специално разработени за Вас.

 • ACDelco

  ACDelco

  ACDelco печели доверието на автомобилния пазар вече над 100 години. Компанията е един от световните лидери на пазара на авточасти и свързани услуги.

  ACDelco предлага над 90000 артикула в 37 продуктови линии. Всеки един продукт си има своите предимства и е бил проектиран и тестван, за да отговаря на високите стандарти на ACDelco.

  Дейността на групата обхваща диапазона от производствена до научно-изследователска, проекто-конструкторска и инженерингова дейност в областта на консистентните смазки, смазочно-охлаждащите течности, техническите масла и редица други спомагателни средства за индустрията. Компанията разполага със съвременни лаборатории, утвърдени висококвалифицирани специалисти и научни работници, които правят производството гъвкаво по отношение изменящите се нужди на клиентите и изискванията на пазара.

  Маслата, антифризите и другите лубриканти, които ACDelco произвежда, са с гарантиран произход и отговарят на или превъзхождат спецификациите на производителите на оригинално оборудване.

 • Q8 Oils

  Q8 Oils

  Продуктовото портфолио на Q8 се състои от над 1000 класа завършени лубриканти, базови масла, екстракти и парафини.

  Този значителен обхват прави Q8 един от най- комплексните доставчици на лубриканти и продукти на петролна основа в тази индустрия.

  В автомобилния сектор те следят изискванията на всички производители на оригинално оборудване, за да развиват качествата и потенциала на маслата си. Q8 работят в тясна връзка с производители на пътнически, лекотоварни и товарни автомобили, превозни средства за публичния транспорт, земеделска и строителна техника.

  В индустриалния и производствения сектор се наблюдаваха драстични промени през последните години, основно поради нарастващото търсене на качество и рентабилност. Съобразявайки се с тези изисквания на пазара, Q8 са си поставили за задача да помагат на клиентите си да постигат целите си, като осигуряват качествени масла, технически опит и съдействие.

 • Plama

  Плама

  Традиционно познатите на Българския пазар масла Плама са разработени в следната гама: моторни, трансмисионни, компресорни, индустриални и други. Заводът за разфасоване и пакетиране на масла е разположен в Индустриалната зона на град Плевен с годишен капацитет на производство- 16000 т. масла и 7 200 т. разфасовки от 1, 5, 18 и 200 литра.

  Плама разполага с напълно оборудвана и модерна лаборатория за извършване на необходимите анализи, гарантиращи доброто качество на предлаганите продукти и услуги. Предимство при производствения процес е модерната автоматизирана система за смесване, разфасоване и опаковане. Персоналът е с дългогодишен опит в областта на производството на масла. Установени са контакти с утвърдени и водещи доставчици на суровини и материали – Lubrizol (Франция), Afton Chemicals (Австрия), Chevron-Oronite (САЩ).

  Предлаганите продукти Плама са с високо качество и отговарят както на българските, така и на международните стандарти. Използвана е уникална опаковка – метална тенекия, която, освен че е надеждна при транспорт и работа, е съобразена и със съвременните екологични изисквания за пълно рециклиране.

 • Lukoil

  Lukoil /Лукойл/

  Маслата с марка LUKOIL /ЛУКОЙЛ/ са създадени в Русия по най-съвременна технология , използваща традиционните руски базови масла и най-ефективни добавки и присадки, производство на Shell Additives , Exxon, Lubrizol, Ethyl companies.

  Рафинирането и маркетингът са вторият основен бизнес сегмент на LUKOIL /ЛУКОЙЛ/. Компанията цели да засили конкурентните си позиции в основни за дейността си региони чрез производството и продажбата на висококачествени петролни продукти с голяма добавена стойност.

  Петролните и газови продукти, автомобилни масла, греси, лубриканти на LUKOIL /ЛУКОЙЛ/ се разпространяват в търговската мрежа на над 30 държави.

 • Verila

  Верила

  Верила Лубрикантс" АД е наследник на богатите традиции на създадената през 1945г. химическа фабрика "Верила". През периода 1968-1990г. е направена цялостна реконструкция и модернизация, като в действие са пуснати редица нови мощности, оформящи съвременния облик на фирмата. Дейността на "Верила Лубрикантс" е изключително многообразна. Днес "Верила Лубрикантс" е частно акционерно дружество, което произвежда:

  • Богата гама от трансмисионни, редукторни, моторни, хидравлични, турбинни, компресорни, индустриални, биоразградими и други смазочни масла;
  • Качествени консистентни смазки и смазочно-охлаждащи течности;
  • Популярни марки антифриз, спирачна и антиобледенителна течност, автокозметика и др.